Vimperské pšeničné

| Typ | Hefeweizen |
| Stupňovitost | 12,5° |
| Obsah alkoholu | 5,1% |
| Hořkost - IBU | 30 |
| Pivovar | Šumavský pivovar |
| Město | Vimperk |
| Země | ČR |
Jde o velmi světlé (EBC 8), svrchně kvašené, pšeničné pivo bavorského typu. Autorem receptu je uznávaný pivovarský pedagog ze SPŠPT v Podskalské Ing. Oldřich Koza, který působí ve Vimperku jako vrchní sládek. Pivo ale vařil sládek Prokop Jeřábek. Vimperské pšeničné má klasickou slámovou barvu, silně zakalené tělo, střední tělnatost a vysoký říz. Hořkost je přirozeně nízká i přes deklarovaných 30 jednotek hořkosti. V chuti se projevuje nasládlá pšeničná sladovost, tóny banánů a velmi lehce citrónová trpkost. Je to výborná ukázka Weizenbieru, která osvěží a zaujme i po chuťové stránce.
comments powered by Disqus


